Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Jumaat, 6 Mei 2016

Nak Travel Tapi Tak Jumpa Hotel Murah??? Jom Baca Sini!

Hai,
Fuhh..lama x update blog ni..dah berkurun sudah...berhabuk, bersawang bagai. Kah kah kah...well..agak busy sebelom ni. Hari ni je boleh update. And rasa ada point utk update. Kehkehkeh.

So, actually I want to share bout macam mana nak jimatkan bajet percutian (krohkrohkroh). Lagi lagi for those yang suka travel. Haaa...sape tak suka kan??? Nanti mesti sibuk nak mencari hotel tuk stay kann?? Lagi lagi macam aku ni yang suka buat last minute plan. Mana nak cari hotel dengan harga yang boleh kata murah ni kan?? So,,,here's the plan. Aku ada jumpa 1 apps ni, nama dia Hotel Quickly. Boleh try usha kat Google Playstore or Apple Store. Step dia gini.
Bila tekan ikon 3 line bertingkat nanti dia
 keluar mcm ni laaa. Then tekan credit.
Dalam tu ada Redeem voucher.
1. Download apps Hotel Quickly through Apple Store or Google Playstore.
2. Daftar akaun secara percuma (percuma je beb!!! xyah bayar!!!) pakai akaun Facebook or Gmail or Email korang.
3. Dah succes daftar tu nanti g and tekan skali kat ikon "tiga line beringkat" tu yang klau selalu nya mcm home tu...alaa..dia selalu ada kat bucu2 kiri atas skrin telefon korang.


4. Pergi ke KREDIT dan klik REDEEM VOUCHER.
5. Masukkan kod promosi "KASYRAF2" then klik REDEEM VOUCHER (boleh tebus dalam masa 24 jam je lepas download apps Hotel Quickly ni. So, cepat cepat redeem code ni walaupun korang tak set lagi set untuk stay kat hotel mana. Kalau tak, rugi voucher RM40.
6. Lepas klik nanti dapat lah kredit percuma RM40. Pat ploh ringgit kott...memang la tak banyak, tapi kann..at least da boleh potong dah dari RM40 dari harga asal!!!

See...dia tunjuk harga y rendah padahal
hotel 3 bintang kot!!! pastu skrg ni ada
diskaun 10% pulak kat Thailand, tu y
dia potong lagi. Waaaa!!!
So ape lagi???? Cepat lah !!! Jom book hotel dengan harga yang lebih murah!!! 

Ok dah. Aku nak book hotel ni. Nanti nak g Krabi. Weehuuuuuuuu !!!! >.<


travel . hotel . murah . jimat . backpaking . accomodation . krabi . 

Like Sikit ;)