Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Isnin, 28 November 2011

KITA MEMANG TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!

Betul ke kite sayang mak dan abah??

Apa maksud sayang kita pada mak dan abah kita tu??

KITA MEMANG TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!
gambar hiasan
 
Di mulut kita kata sayang… di hati kita kata sayang… tapi perbuatan kita telah membuktikan kita TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!. Mak dan abah pesan dan suruh macam-macam… Oi! Tak kisah la ape yang mereka suruh. Selagi tak melanggar syariat ISLAM, ikut je la… taati je la…

Ini tidak! Kita melawan dan terus melawan… Mungkin bila di hadapan emak dan abah kita senyum tanda hormat… tapi bila balik ke rumah, kita bangga mengumpat fasal emak dan abah. Padahal kita tak sedar sebelum kita nak membesar seperti sekarang ni, najis kita emak sendiri yang cuci. Duit belanja sekolah kita, abah yang berikan hasil keringat dia. Tapi kita dengan ego… Ahhh… tu dulu !!!

Masa terus berlalu… berlalu laju tanpa hiraukan tentang perihal kehidupan anak derhaka seperti kita… Alhamdulillah emak dan abah kit masih hidup. Hahaha… sementara mereka hidup ni, kita MALU nak cium pipi mereka depan orang lain…

Kita MALU nak cium dahi mereka depan orang lain. Kita MALU nak cium tangan mereka depan orang lain tapi kita cuma TAK MALU untuk hanya salam sahaja tangan mereka depan orang lain…
Ya Allah… Betul ke kita sayang mak dan abah??? Dulu… emak dan abah dengan TAK MALU cium dahi pipi dan ubun-ubun kita depan orang lain… Arghhh… tu dulu… Sekali lagi. KITA MEMANG TAK SAYANG EMAK DAN ABAH !!!

ANDA SAYANG MAK ABAH ANDA???



Ahad, 27 November 2011

Greyson Chance

Hyep,
 
selamat...um, pagi kowt bab da nk kul 3 pagi skunk ni. hehehe. actually bukan ape, ak just ase cam nak meluahkan rse sukecite jap...hehehe...ak ase cam da nk nek giler kat Greyson Chance. hahaha. siot la. ntah la nape. first time ak tgok dye wat show kat AIM lam astro ria, trus ak ase cam budak ni mmg...best larhh!!! x terkate ak. hahaha...kat fb ak pon, da pnoh wall ak coz post video dye.. hahahaha...sial la. sore dye best giler... Justin Bieber pon da kalah ngan dye. hahhaha... any way, Greyson Chance mmg always TERBAIK la!!! thats why ak tukau ak punyer bckground music, pkai lgu dye lak...pnoh makne...
once more!!!  

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH!!!

Rabu, 16 November 2011

GoOd byE…

Assalamualaikum and peace upon you.

Dis 21st November 2011, I’ll start my sem 2 at college. Huh~ -.- (feel bad) . My routine will change to unnormal life after dat date as a student. Huhuhu. Before dis I can sleep every time, as  I want. But, start dis date, ahhhh… no more sleep. I guess.

Isnin, 14 November 2011

11.11.11

Hyep, Happy 11.11.2011!!! (^-^) Last 11.11.2011, the date was choose for many event especially for wedding day. That date was chosen because it’s unique number. So, peoples choose dis date for many event such below;


Rabu, 9 November 2011

WAT’S UR FAVORITE COLOURS???

WATS UR FAVORITE COLOURS???
Everyone have their own favourite colour, so do I . for me, green was a good colour . Most of my items were in green. Ahaks… My friends used to ask me such dis quests, ‘ are u like the green??? ’, ‘ y u’r love green??? ‘.

Like Sikit ;)