Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Sabtu, 21 Julai 2012

TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR

Assalamualaikum,,,nak tanye sikit, ada tak kawan2 korang susah nak bangun sahur pagi tadi??? Korang sendiri ke...mana tahu la kan.. Ni ak nak share kan tip2 sikit. InsyaAllah, sedar je lepas gune tip ni tuk kejutkan kawan2 or adk korang. Hehehe.




Ramadhan Datang Lagi ! ! !

Assalamulaikum... :)

Nampaknye hari ni dah masuk bulan Ramadhan. So, kepada sume umat islam kat seluruh dunia, di sini aku nak ucapkan "Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak". Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan. Semoga Ramadhan tahun ni lebih meriah dengan aktiviti2 ibadah, pastinya. 

Khamis, 19 Julai 2012

Kuali Pengajaran ;)

Hari ni goreng homemade punyer daging burger. Abis hitam kuali leper mak aku ni. Hehehe. Kene gosok betol2 ni. Ala ala macam lagu Tam Spider nyanyi tu, "gosok, jangan x gosok! biar sampai berkilattt...lalala~". Hahaha. Kan dah menyanyi sorang2 plak aku ni. Hehehe. Taw la suara tu iras2 Maher Zain. Hahaha. Perasan! :P

Usai je mkan burger kenyang2...terus amek kuali, hadap sinki. Hitamnye kuali ni. Xpe la, bersihkan je bahagian dlam, bahagian bawah tu bkannye guna letak makan time menggoreng, so biar lah. Tengah syok2 bersihkan kuali tu, tetiba, nampak ade kilau2 kat bahagian tepi kuali dicelah celah jelaga itam yang tebal tu. Aish, ntah la kenapa rasa mcam nak gosok sampai sume bahagian tepi kuali jadi berkilat jugak, buang semua jelaga tu.

When I'm With Him

Fatima puts in her books in the locker. She looks at something which is pasted on the inside of her locker door and smiled. Her friend, Anis, sees her smiling from afar. Out of curiosity, Anis walks up to Fatima to check out what she was smiling about.

Selasa, 17 Julai 2012

My First Homemade Burger !!!

Assalamualaikum...
:)
Hari ni nk share skit usaha anak teruna kat dapur. Hahaha . Bosan sangat duk rumah, tengok, dah pandai masuk dapur dah. Actually, dah lame simpan hasrat ni,,,lg2 lepas tengok Dato' Fazlee jadi juara MasterChef Selebriti Malaysia. Hebattt siottt! Memang solute habis la.

Nah kat bawah nie ak nak bangge sket. Sape cakap ak taw makan aje/ Hahaha. Ni aku share homemade berger, buatan air tangan ak sendiri. Hahaha.

Isnin, 16 Julai 2012

UAI datang Besut !!!

Assalamualaikum,,, :)
Haaa..hari ni aku nak share skit la photo event yang aku ikut mase cuti nie..hehehe.. Ni ha, program Santai Bersama Daie Sejuta Ummat, Ustaz Azhar Idrus. Wahhh,,, teruja kowt, dapat tengok live depan mata, pakai dua2 biji mata kepala aku sendiri, eh, bkan, tmbah 2 bijik lg... Jadi berapa ek? 2+2=..4. Hah, 4 mata. heheeh.

Tgok la gambo2 kat bawah,,x nak cakap bnyak, sebab setiap gambar, ada cerita.. :)

Ahad, 15 Julai 2012

Kenapa berpurdah?

Assalamualaikum sahabat,,
sebelum memulakn bicara, izinkan ak, :) tuk bercakap tentang purdah dari golongan hawa. Tak salahkan kalau seorang lelaki ingin becakap tentang purdah, yakni y hanya dipakai oleh kaum hawa? so, kalau saya tersilap bicara, terlanjur kata, saya mohon maaf la ye.

Jumaat, 13 Julai 2012

USiM,,,I'm coming!!!!

Assalamualaikum n selamat sejahtera semua,
lama x update blog...banyak masalah sket sejak kebelakangan ni. Sibuk. Ye la, banyak perkara penting just happened. Dan, terbaru UPU Result. Huuhu..cuak giler mase nak check td. Tp,,nseb baik la ak stay d trima msuk U. Dan kali ni ak dapat sambung USIM plak. Mula2 x kisah sangat sebab dpat masuk USIM, tp bile tgok kos y dia tawarkan tu...ADOYAIIII !!! -_-" x taw nak ckap apa... Redho je la..

Like Sikit ;)