Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Ahad, 16 Januari 2011

alaHaiii...nigHt markEt...

Huarghhh!!! fuhh letih . bru bgun tdow la . hahaha . sape percya die kena tipu . hahaha . xkn la matahri da kat atas kpala pun xnk bgun lagi . klu ade tu , bukan aQ la erk . hahaha . baru sudah basuh baju daaaa.... . entah la nape rajin sgt hri nie . hehehe . mesti ade ape2 nie . huhuuhuhu . x kesah r . ape-ape pon kat cni aQ nk crite sal night market smalam . huhuhu . 

ni nk cite sket . stiap malam ahad ade pasar malam kat depan umah aQ . tp ape yg haru nye sblom nie , aQ langsung x berpluang nk shopping kat night market tu . knape? . coz sblom nie aQ kne stay kat ostel . huhuhu . kempunan aQ nk enjoy night market . tp tu dulu la . skunk x lg . aQ da cutee . hahaha . 

punye la epi coz dpat gak join night market ni . huhuhu . yg lagi wat aQ epi . night market tu dpan umah aQ jew . huhuhu . 2,3 kli aQ curik2 klua p jalan2 kat night market . hahaha . lam wallet ni ade la dkat rm50 inggit . hahaha . ape lae . sakan la aQ belanja . uhuhuhu . 

e'eh . aQ nk bli ape ek??? xde mende mnarik pon .
urm . last2 , tgok kat booth jam . "eah tgan aQ nie da lama x bersarung tngan" . haaa... 

"bang, brapa harga jam nie?" . 

"jam tu rm15 jew . tp abang bg rm 12 je kat adik" .

"ye ke???",apo lae . cheq beli jela . cantek pon cantek gak jam tu . brand Rado (entah ori ke celup ,ak tibai je). hahaha . melayang rm12 . huhuhu . ape aQ kesah . huhuhu .

lpas tu , da abes round satu night market tu . ak nmpak ade wallet plak . hua...!!! nk beli ke x nk??? rm10 jer . ah , duit ade ag .  beli je . hahaha . mmg xbole kene goda langsung aQ nie . iman x kuat kot . uhuhuhuhu .

memang la da mcam x penah pg night market daaa . hahaha . uhuk3 . terbatok lak . nape xnye . minum ice blend kat pasar smlam . simpan lam peti . hahahaha . bezzz....

Sabtu, 15 Januari 2011

lEseN!!! aQ dtG !!!


~lesen P bakal menjadi milikku . huhuhu .~

hahaha . tuan2 & puan2 nmpk x kat atas tu .tu la lesen y bakal ak dpat suatu ketika nnt . hahaha. lambt ag . aQ bru p daftar td kat skola memandu . ingatkn da abes SpM ni  da x yah p skola dah . tp rupa2 nya . kene p gak . alahai... tapi skola memandu la . hahaha . nasib baek xyah kene pakai bju uniform daa . kalau x . ntah la . tp satu lg yg wat ak rse rimas . nk taw ape??? kene pakai kasuttt!!! huish! paneh botoi den!!! tp ape leh wat . sabaq je la . (-_-;)

huhuhu . lama tol la nk tunggu nk check-in . da la ak kantoi td . ramai giler org . nasib baek ado gak yang ak  knl . klu x , mmg senyap thap org bisu la...huhuhu . haru betol . da msuk dewan kuliah tu . alamak! msuk2 bilik kuliah , trus nmpak bdak pompuan . ramai giler . knape la pintu masuk tu mesti letak kat depan bilik kuliah , tkut aQ nk msuk . 

1 jam . 2 jam . 3 jam . 4 jam n 5 jam . huh . lastly habis kuliah . punyer la ngantuk . nape x nye . dari pagi sampai ke petang ! setan kat mata nie dri td lg duk trik klopak mate suh tutup trus . bia cepat2 naek pangkat jd 'jenere' . huhuhu . tp demi mu lesen krete . aQ tetap cube betahan smpai abis . hua !!!

lastly . pkol 5 lbih bru aQ blik . huhuhuhu . letih botoi !


Facebook Akan Ditutup

PALO ALTO,California-Khabar angin dalam kalangan pengguna Internet mengenai penutupan laman sosial popular Facebook kini tersebar luas terutamanya menerusi laman sosial Twitter,lapor sebuah akhbar semalam.

Antara mesej yang disampaikan oleh pengguna Twitter adalah seperti:"Facebook bakal ditutup pada Mac 2011?Saya harap tidak".

"Khabar angin adalah Facebook akan ditutup. Tolong jangan beralih kepada Twitter dan jangan rosakkan pengalaman jaringan sosial saya",kata @jjelksboss melalui Twitternya.

Terdapat juga kumpulan yang dibentuk di laman Facebook yang meminta agar laman sosial itu tidak ditutup dengan mesej: "Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Adakah terdapat cara lain untuk menghalangnya?"

Pada bulan lepas Yahoo telah mengumumkan bahawa Yahoo Video akan ditutup pada tarikh sama tetapi ia tidak bermaksud semua jaringan di Internet akan turut terhenti.

Dalam perkembangan sama akhbar Weekly World News melaporkan bahawa pengasas laman sosial itu,Mark Zuckerberg,27,sedang menghadapi tekanan untuk terus menguruskan laman sosial tersebut.

"Facebook sudah di luar kawalan saya dan tekanan menguruskan syarikat ini telah mengganggu hidup saya. Saya perlu hentikannya untuk mengelakkan tekanan ini",jelas Zuckerberg dalam satu sidang media di luar pejabatnya di Palo Alto baru-baru ini.

Dalam satu temu ramah menerusi telefon Zuckerberg memberitahu :"Saya secara peribadi tidak menganggap ia sebuah keputusan besar. Secara jujurnya saya fikir menutup facebook) adalah untuk kebaikan. Tanpa Facebook orang ramai akan keluar dan berjumpa dengan rakan-rakan, itu adalah lebih baik".
Mark Zuckerberg

"Saya tidak kisah mengenai wang. Saya hanya mahu kehidupan saya balik", kata Zuckerberg.

Akhbar itu melaporkan Naib Presiden Perhubungan Teknikal Facebook,Avrat Humarthi menjelaskan bahawa bermula 15 Mac ini pengguna tidak lagi akan dapat memasuki akaun Facebook dan meminta pengguna melakukan sesuatu agar semua gambar-gambar kesayangan tidak hilang.

"Seluruh laman web ini akan ditutup pada tarikh itu. Justeru,jika anda tidak mahu gambar-gambar di Facebook hilang, saya nasihatkan agar anda menyimpannya sebelum laman itu ditutup",jelas Humarthi.

Bagaimanapun, akhbar International Business Times melaporkan bahawa khabar angin itu hanya disebarkan melalui laman-laman blog dan tiada laporan daripada mana-mana akhbar arus perdana berhubung penutupan tersebut.

Menurut Lou Kerner dari firma Wedbush Securities,Facebook mempunyai lebih 600 juta pengguna di seluruh dunia dengan 300 pemegang saham.

Sumber: Kredit untuk Kosmo Online

dSebaliK kEaNeHan iNi...

haa....da pkol 12.45 tgah hari. nk  kene pegi semayang Jumaat pulak .
aQ bru je bkak pintu nk p masjid mcam biase..."auch! silau la..."da lame x klua umah kot...huhuhu...mengalahkan ank dara btol la.
aQ mengatur langkahku berjalan mcam biase pegi masjid . cerah betol hari nie . masjid tu lebih kurang 500meter setengah kot dari umah aQ...ala, biase la jalan kaki . da xde transport .
tp nasib aQ baek ae ni coz ade pak cik tu y baek ati nk tumpangkn moto dye p masjid .

tup tup tibe kat masjid .
knpe nmpak cam kecoh2 nie???
ad xcident k??? nmpk ade y kne jd polis trfik lak nk kne kontrol kete masuk area masjid la .
y? wat epen??? huhuhu...btol2 suspens la...

lpas tu ak wat x taw jer . ah, layan da...aQ mae ni msjid ni nk smyg Jumaat . bukan nk tgok xcident ke ape ke yg sewaktu dgnnye la...aQ trus merempuh masuk lam msjid . huh,siap amik seat line depan lagi..huhuhu, smangat btol aQ ae ni...nape erk???

satu, dua, tiga, empat, lima, huh ramai la budak pondok ae ni . putih jer kat korner tu . nasib baek aQ x pakai jubah putih ae ni . klu aQ pakai...mmg masuk ngan bdax2 pondok tu jugak la... tp yg wat aQ jd plek la kan . nape ramai budax pondok smyg kat cni ae nie?? biase nye x . urm...

ahhh...dup dap, dup dap, bru aQ tahu puncenyer...huhuuhu...
Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat ade rupe nye...hua!!! slame ni aQ tgok dye lam tV ngan paper jer. tp ae ni mmg nasib aQ dapat tgok dngn mata kpala sendri . hahaha .

~Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat~

so alang2 da beliau ade kt cni, beliau je yg bce khutbah ae nie . huhuhu . pastu beliau yg jadik imam . mmg x ku sangka yg aQ ade pluang nk brimam kn ulama' yg d segani ni . huhuhu .
mmg xku sangka . 


Jumaat, 14 Januari 2011

SpM OoO...SpM...

aduhh...haru btol la...bru je bkak FB skejap td...tgok2,ada bdax bgtaw yg result SpM bkal kluaq lbih awal dri yg d jangkakan...xke terkejut aq dbuatnye???hish....result SpM sblom ni biasenye kluaq lam blan 3...td tup tup,ade yang bg taw result tu bkal kluaq lam blan 2 plak...28 Feb....huhuhu...klu mcam tu,xsempat r aq nk siapkn lesen kete...huhuhu...bru brangan nk drive kete p amik result....huhuhu...tinggal angan2 jela....

huhuuhu....bile pikir result da dekat nk kluaq,tringat kmbli zaman ala2 P.Ramlee dlu...zaman itam putih...hahaha...xla,...zaman aq da ade kaler la...nie,ak tringat dlu rse cam bru jer lpas UpSr'05,nk msuk skola menengah lak...kecik ag aq mse tu...pastu,ingat mse exam PmR'08...punye la cuti pjang,smpai xtaw nk wat ape,cam skunk la tp skunk punye lg pnjg...hehehe...da dpat result tu fuhh...mmg hepi giler wlaupon x dapat straight...huhuhu...skunk,da taw date result bakal kluaq walaupon x soheh lg...huish,rse mcam semalam je bru merdeka...skunk rse mcm nk dapat balapetaka plak...huhuhu...ntah camne la result aq..hopefully beres...


 
~ni mse aq exam SpM 2010...senang je nk cri ak,cri yg pkai bju kaler purple,jumpe x???~

aq harap sgt dpt 5A above...ak nk sgt wat medic...huhuhu...n klu bley aq nk p blajaq kat overc gak,cam lam novel y aq bce tu...aA+bB,RoofTop Rant...mcam addin,n trisya...hua...!!! tp aq rse cam x dapat je...fizik ae tu ak goreng jer...spatah haram lam ketas tu aq x paham langsung!!! nk suh aq copy yg jiran seblah??? hampeh,x branie aq...tup2 kne tangkap nga pengawas,free2 jer kne gantung exam 5 taun...add math pon satu,mmg la lg snang dri y sblom nie,tp aq plak y 'gong' nk wat mende yg ak x taw...soaln index ad,tp nk gak wat soaln yg aq x blaja,skali tgok soaln index tu nmpk ssh jer..pdhl bru soaln a y aq tgok,soklan b,c,d, x kaji lg...mmg hampeh...sume ckap snang,aq jgak la y rugi....hhuuhuuu....haru betol!!!!

arghhh!!! da la imbau kngan zaman jadik budak skola...mnde2 tu da lepas da...klu korang nk imbau gak,imbau y epi2 jer...y sdey,just forget it! huhuhu...


~smoga sume sep2 aq dapat result y gempak k!!!~

klu ade bebudax y bkal nk tempuh SpM k,PmR k,UpSr k,hope korang wat la y terbaek k,jgn jd cam aq...cuai sket je...habis markah...biaq la result x dpt lg pun,tp rse cam da bley agak da brape inggit je y bakal aq dapat...huhuhu...kla,bye!!!

muRah rEzeki kOt... (-,-')

huh...hri ni my mom suh ak p jerteh meet abg ak coz nk adjust sal lesen kete nga moto...ye la,da besaq kn...nk wat lesen la,nk pegi mane2 6t sonang....huhuhu...kul 9.45pg td,ak da siap2 tggu kt bus stand...huhuhu...punyer la lame nk dapat kn kete sapu...ni y ak mlas nk tggu nie,kang ak cancel je sng...tp tup2, x lame kmudian dtg la sebuah van...huh,nsib baek...on da way tu..hahaha...ade gak bkas skulmate ak y nk join ak tumpang van tu..hehehe...


da smpai kat jerteh tu,stu ag prob y wat ak jd mlas...nk tggu abg ak plop...huish!
tp....da smpi pusat bndar???ae ni ae khamis ade pasar tni...huhuhu...rse mcm nk p serang jer...tp,bia la,da janji tggu kt dpan econ...kte msuk econ la...lgpon sejok...huhuhu...segar...



la...bowink la duk lmo2 lam econ tu....x taw nk bli apo(pdhal xde money..huhuhu...)

ha...da smpai pom abg ak y tsyg nie....:p

then ktorg p dftr lesen kjap...la,senang nye..klu ak taw ak p sendri...huhuhu....mse daftar tu cik tu bgtaw y ak kne pkai bju T berkolar ngan kasut time klas 6t,ak jd risau plop....mcam mne nie???huhuhu...AQ X DOP KASUT!!!! biase ak pkai ksut wat p skola jer...huhuhu....tp,skunk ni mmg nk p skola gak,tp skola memandu...huhuuhu...

tetibe...hehehe...nsib baek ak ade abang...abis smua kdai kasut kat jerteh tu ktorang serang,Bata,Kasut You,hurm...ade lgi ke???termsuk econjaya pom,kne jgak...huhuhu...x jumpe...cian kt ak..tp ak jumpe gak la,bende laen la...2 makhluk Allah y brpurdah,alahai.,..sorg tu ak tgok ye mcm knl je...hua...haru btol...lpas tu taw ape??? dye tu pom tgok kt ak...huuhuu..ak tgok je kat dye...dye pom trus alih muka dye...ak dpt tgok mate dye je...ntah nape ak rse mcam knal je dye tu...hua!!!nk jumpe dye lagi....


blik sal ksut,da stu jerteh ak x jumpe,...trus krete dpecut laju....huhuhu...abg ak bwak p KB...kota bharu la...engtkn nk p KB Mall,huuhu...mgkin coz da lewat kot,last2 ktorg bli kat kedai Bata jgak la...lpas tu trus balik..klu nk ikutkan ati...mmg letih la smpai rmah nie...

tp,ble dfikir-fkirkn balik la kan....murah erk,rezeki ak ae nie....mgkin coz ak x tdow lpas smyang subuh pagi td kowt....hehehe..mcam kate orang tua2...x bley tdow lpas smyang sbuh,6t Allah tolah rezeki...mmm...btol la tu.....

hElLo wOrLD!!!

Ellow...hahahaha....lastly ak idop gok lam menatang mende nie....dlu ak da pernah wat satu blog,tp haru...ak da x ngat password da...siot tol...hari nie da msuk 13 Januari...dri abes SpM ae tu smpai skunk ak duk relaks jer...xde nape2 nk wat....bowink btol la....

ape???keje???hahaha...wat mse skunk nie ak dharamkn dri cari duit sndri...huhuhu...tp ak x kesah pom...ak nie bkan rajin sangat pom nk keje2 nie...omwork y cikgu bg kt skola dlu pom ade y x penah nk complete2...hahaha...skali cikgu bg omwork berlambak,mcam stahun cuti,ak x layan da...say bye2 la kt omwork tu...tp wat gak la half..tkowt kene dende,huhuhu....

lame cuti nk tunggu result nie mmg mmbuatkn ak jdik bowink,ye la,da x taw nk wat nape...pgi2 bgun,tgok bdak2 skola bjalan p skola...mmg wat ak jd rindu nk blik skola la...lbih2 lg nk stay kat asrama...ramai fwenz....ade gak teman nk buat sembang...klu kt umah???xde sape2...xkn nk ckap sal bdak2 kt perenz...huhuhu...so tpaksa la ak ngadap laptop nie 24 jam,ngadap jgop book,tp facebook la....hhehehe...kt ctu je ak ble borak2 nga kengkawan...huh....tp da 24 jam ngadap mntang nie,mmg x pyh nak ckap la....mesti da kne marah....kne mrah sbb bgun lwat opmo....huhuuhuhu....

hish...dala lepas amik result SpM ak nk kne p PLkN,hampeh tol la...org laen da pegi awal2 lg daa...ak plak y kne tggu...x taw la wat will happen...hope ak selamat sejahtera la duk kt sane....untung nasib sabut timbul,untung nasib batu(kot..) tenggelam..tp elok gak ak dpat p coz xyah le duk bina badan kat umah jer...makan tdow,mkan tdow...huhuhu...nk pegi jog???da bgun pkul 10,xkn nk p jog ag,lbih2 ag kat kampong...huuu....jap3...jgan salah fham...bgun kol 10 tu pon coz ak tdow balik lepas solat subuh...ngantuk la...nk mnd sojuk...mmg ad heater,tp lpas mnd sjok jugak...so,ak amik je kesimpulannye,baek xyah mnd... :p

urm...nape ag erk???da xde da kowt....
ok la,rsenye stakat nie la dlu....6t ak sambung ag time ak rse nk nulis....
bye2...assalamualaikum.....
(huh,letih jari....)

Like Sikit ;)