Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Rabu, 12 Februari 2014

Status

Ok, hari ni aku buat status giler punya dekat fb.
Hahaha..punya la buat satu jalan cerita then pakai tittle drama melayu then selitkan one korean drama. Haha. Dah la buat ayat jiwang, kompem kene kondem habis ni. Paling x, kene brainwash balik. Sebab otak masih nak main main pasal cinta. Nampak sangat immature kat situ. Kahkahkah.
Actually dalam ayat tu ada maksud tersirat, mungkin hanya orang tertentu je yang akan faham.
Well, aku septutnya jadi sasterawan y bertauliah, tapi sebab jiwa aku lagi sayang kat science, so maaf daku ucapkan. Biarlah aku jadi sasterawan yang tak bertauliah untuk kali ini ataupun selama lama lama lamanya..hahaha.
Eh, bukan kopi pasta ke? Hakhakhak. Bukan kopi pasta, kali ni nasi lemak teh O plak. Kuikuikui.
So, harapnya lada tu tak pedas lah. At least, sapa y makan lada, tak rasa pedasnya. Hakhakhak.

Rabu, 5 Februari 2014

Use me :D

Alhamdulillah,
Hari yang menyeronokkan,
Waktu itu singkat,
Guna lah sepenuhnya,
Kawan itu sentiasa ada,
Bersama lah disaat lapang,
Alam itu percuma,
Nikmatilah bersama.

Snfff..snfff..

Hari ini bangkit dengan kesukaran...
Sakit..
Bagaikan tidak mampu bernafas,
Namun alhamdulillah masih bisa,
Deritanya terpaksa ditanggung sendiri,
Sakit..
Harap nya bukan kanser yang datang menjengah,
Biarlah sakit2 biasa sahaja,
Hidung, terasa sempit,
Tengkuk, terasa membakar,
Perit..
Berapa lama lagi?
Seriuskah?

Mampu bernyawa masih tidak cukup,
Dimana bahagia jika jasad ini tersiksa?
Bila monoxide menjengah,
Aduhhh..
Mohon bekalkan aku oxigen,
Berikan aku mask,
Biar tertapis semua yang tidak perlu.

Like Sikit ;)