Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Sabtu, 17 Disember 2011

tekanan... XP


Custom Glitter Text

perrrggghhhh.....lame giler ak x update blog. rindu daa... hehehe. nk wat camne, sem nie byak sngat perkara y perlu dfikirkan.. huhuhu. presentation +stress ngan kawan y giler2. huh. mcam ape da...nak je mnyumpah serapah, tp ingat pesan, "Sabar Itu Sebahagian daripada Iman" , trus ak control. ahhh...

6 Disember ae tu result tuk final exam da kluar. alhamdulillah, bgaikan suatu kelegaan yg dtg slpas sesuatu mmblok oksigen dari trus meluncur lju ke dlam dada ni. wlaupun x dpat 4.0, aku ttap bersyukur krna dpat mlepasi target asal, 3.00 . lpas tu, ak trus call mak ak, hehehe. ble dgar perkataan "alhamdulillah" dri mak ak, nyata, trase prit plak mate ni. adesss. mcam nk bocor da mate ak. time tgok cite Ombak Rindu , xde la mcam ni. huhuhu. nsib bek dpat contrl gk. hehehe. tp ak ase cam x puas aty la...huhuhu. nk 4.00 gak, ( td kte da bersyukur, tp nk lbih lg, hahaha, ape da) . ye la, bukan ape, kat sini, rmai gler student y dapt 4.0. rse mcam result ak ni still x kuat lg. biar la tamak camni pun, at least dpat mwujudkan satu persaingan sengit. bkan kah bgus???

nk ckap sal stress plak, ak ase saket aty btol la ngan classmate ak. huh. mmg bleh bg thap CELAKA!!! la. huhuhu. ade ke lpas buat presentation BI tempoh hri dyorang tyangkan pic ak kat dpan klas. perghhh, mlau siot! terpampang muke ak kat dpan. da la x hensem, buat mlu je., klo ensem, ok gak. lpas klas, asyik kacau ak je. ckap ak ensem la, ape la. arghhhh!!!! TERGANGGU!! GANGGUAN EMOSIONAL NI!!! hbis concentration ak. huhuhu. sory la sbb trpakse mmbce luahan sakit ati ni. huhuhu...

p/s: doakan ak biar dpat 4.0 yerk tuk sem ni. (^,^)

Isnin, 28 November 2011

KITA MEMANG TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!

Betul ke kite sayang mak dan abah??

Apa maksud sayang kita pada mak dan abah kita tu??

KITA MEMANG TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!
gambar hiasan
 
Di mulut kita kata sayang… di hati kita kata sayang… tapi perbuatan kita telah membuktikan kita TAK SAYANG MAK DAN ABAH !!!. Mak dan abah pesan dan suruh macam-macam… Oi! Tak kisah la ape yang mereka suruh. Selagi tak melanggar syariat ISLAM, ikut je la… taati je la…

Ini tidak! Kita melawan dan terus melawan… Mungkin bila di hadapan emak dan abah kita senyum tanda hormat… tapi bila balik ke rumah, kita bangga mengumpat fasal emak dan abah. Padahal kita tak sedar sebelum kita nak membesar seperti sekarang ni, najis kita emak sendiri yang cuci. Duit belanja sekolah kita, abah yang berikan hasil keringat dia. Tapi kita dengan ego… Ahhh… tu dulu !!!

Masa terus berlalu… berlalu laju tanpa hiraukan tentang perihal kehidupan anak derhaka seperti kita… Alhamdulillah emak dan abah kit masih hidup. Hahaha… sementara mereka hidup ni, kita MALU nak cium pipi mereka depan orang lain…

Kita MALU nak cium dahi mereka depan orang lain. Kita MALU nak cium tangan mereka depan orang lain tapi kita cuma TAK MALU untuk hanya salam sahaja tangan mereka depan orang lain…
Ya Allah… Betul ke kita sayang mak dan abah??? Dulu… emak dan abah dengan TAK MALU cium dahi pipi dan ubun-ubun kita depan orang lain… Arghhh… tu dulu… Sekali lagi. KITA MEMANG TAK SAYANG EMAK DAN ABAH !!!

ANDA SAYANG MAK ABAH ANDA???



Ahad, 27 November 2011

Greyson Chance

Hyep,
 
selamat...um, pagi kowt bab da nk kul 3 pagi skunk ni. hehehe. actually bukan ape, ak just ase cam nak meluahkan rse sukecite jap...hehehe...ak ase cam da nk nek giler kat Greyson Chance. hahaha. siot la. ntah la nape. first time ak tgok dye wat show kat AIM lam astro ria, trus ak ase cam budak ni mmg...best larhh!!! x terkate ak. hahaha...kat fb ak pon, da pnoh wall ak coz post video dye.. hahahaha...sial la. sore dye best giler... Justin Bieber pon da kalah ngan dye. hahhaha... any way, Greyson Chance mmg always TERBAIK la!!! thats why ak tukau ak punyer bckground music, pkai lgu dye lak...pnoh makne...
once more!!!  

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH!!!

Rabu, 16 November 2011

GoOd byE…

Assalamualaikum and peace upon you.

Dis 21st November 2011, I’ll start my sem 2 at college. Huh~ -.- (feel bad) . My routine will change to unnormal life after dat date as a student. Huhuhu. Before dis I can sleep every time, as  I want. But, start dis date, ahhhh… no more sleep. I guess.

Isnin, 14 November 2011

11.11.11

Hyep, Happy 11.11.2011!!! (^-^) Last 11.11.2011, the date was choose for many event especially for wedding day. That date was chosen because it’s unique number. So, peoples choose dis date for many event such below;


Rabu, 9 November 2011

WAT’S UR FAVORITE COLOURS???

WATS UR FAVORITE COLOURS???
Everyone have their own favourite colour, so do I . for me, green was a good colour . Most of my items were in green. Ahaks… My friends used to ask me such dis quests, ‘ are u like the green??? ’, ‘ y u’r love green??? ‘.

Selasa, 18 Oktober 2011

stUdy, stuDy,stUdY....then StadO

stUdy, stuDy,stUdY....then StadO...hahaha...
stUdeNt liFe, alwaYs wiTh StudY,

But, SomEtiMe it wilL folLowEd bY stUdo tO...LoL..

Khamis, 15 September 2011

LOvE????


Assalamualaikum,
Today i would like to share something with you. Hehehe. Speaking ea??? (eh,wrong2, writing la...:P)
Kk, just now i could understand about love. Not about love btwn family or friends, but... i’m totally sure dats you all understood wat i’m telling now, which is about love with someone which is un’muhrim’ to you. Who we can married him/her. But in my case, i‘m not in love. Not a sweety, smoothy couple like the others. I still single, but i’ve someone who i love (urmm...am i sure??? Still ‘confius’. Hahaha)

Isnin, 29 Ogos 2011

Ramadhan Di KMM

Assalamualaikum kawan2.
Sorri ek koz lame x update blog ni. Hehehe. Bukan xnak update, tapi xde line la kat umah. Ae tu modem wifi dah kne ‘bakau’ dek kilat. Huhuhu. Sblom ni ana duk kat kolej ana. Kat sana lagi la xleh nk update blog. Mane xnye , laptop xde, tambah2 lae, assignment byak. Mne sompat nak naep blog2 ni. So, sementara ana cuti raye ni ana nak post la something. Nak crite la sket sal pengalaman bukak pause kat kolej. Jauh bribu batu drpda family, kne bukak pose ngan kawan2 je tuk jangka masa y lame gak la( 2 minggu jer, tu kre lame gak la an??? :P ).

Ahad, 24 Julai 2011

basketball + omwork + 4 cite = ???

hari nie mmg mletihkan. mcam2 citer ak tgok ae nie, ahahahah . sumer ak layan, criter cinte, seram, jepun . ahaha . best3 .

Khamis, 7 Julai 2011

gambar dan gambar..

assalamualaikum dan salam satu Malaysia semua!!! hahaha . da lama ana tak jadi penglipur lara kat sini . huhuhu . almaklum la , da jadi tugas sebagai pelajar , kene la fokus kepada pembelajaran je . ta boleh la selalu melencong ke perkara yang bleh mmbuang msa . hehe . so , today , i think i want to share smthng with you all . kikiki . actually just nak share gambo jer . gmbo sepanjang stay kat KMM . hehehe .
antara shbt sahabi yng bru di KMM juga merangkul kawan praktikum .


pemandangan dari KMM dari blok C4

gelanggang tenis, bola keranjang , bola tampar dan astaka

padang yang mnjadi tempt perhimpunan kami semasa mggu orientasi.

petang y indah

sinaran sang suria

my roommate & my first chinese fren. Boo Kok Siang .


jom pi semayang maghrib

kawasn makmal bio, kim & fiz .
NaCl , i think ... hahaha . lupa :P
 pemandangan dan pemandangan .


























kucing kat cni memang banyak . tiap2 hari bole tgok dyorang gaduh . hhahahha



blok C4 , kolej kediaman ku . :)

elaun masuk , semua pakat beratur . huh , letih seyh .

bratur baek2 .

kucing pun nak bratur gak ke?? hahaha .



sekian saja lah tuk kali ni . len kali ana curi mase tuk smbung post entry lg ek . hehehe . assalamualaikum .

Jumaat, 3 Jun 2011

Pengalaman Baru

Assalamualaikum kawan2 . Maaf la , da lama ana ta update blog . Actually , ana takde mase nak update . Ni pun curi mase , nak release tension sket . Ekekeke .

Jumaat, 6 Mei 2011

Keputusan Permohonan Kemasukan Pelajar Ke IPTA Lepasan SPM/Setaraf Sesi Akademik 2011/2012

Bismillahirrahmanirrahim . Ya Allah , sesungguhnya aku redha dengan segala ketentuan Mu . Dengan segala perancangan Mu . Sesungguhnya , sebaik baik perancang adalah Dia , tuhan yang menciptakan alam semesta . Langit dan bumi . Ya Allah , aku hanya mampu merancang , namun , Engkaulah yang maha menentukan .

Rabu, 4 Mei 2011

Ada Apa pada TEMBIKAI ???

Wahhh . Lame la tak update blog . Ntah la kenapa . Maybe jari nie malas nak bergerak siket . Hahaha . Oklah , malas nak bebel manyak2 . Straight to da point je . Oleh sebab hari ni ana uat jus tembikai . Ana nak share lah sket sal khasiat tembikai ni . Skali sekala , nak gak ngomong sal kesihatan an ? Kalau taw makan je , x best gak . Teringin gak nak taw kebaikan ye . Keburukan ?! Ntah la . Tak search kat google tadi . Nak share yang baek2 je . Hehehe .

Jumaat, 29 April 2011

One Litre of Tears , mesti tengok !

Ahh . Malam nie ana memang tak tidur ngat . Nampaknya skali lagi ana tewas ngan drama . Ni first time ana tewas nga drama jepun . By the way , ana rasa puas ngat . Coz dah lama ana tak menitiskan air mata coz tgok drama . Dis is a true statement . True plus true equal true . Not true plus false or false plus false , coz dat will bring to false (math modern) .

Khamis, 28 April 2011

Alhamdulillah , dapat juga akhirnya .

Akhirnya , hari yang ana nantikan sudah pun tiba . Memang da lama dah ana tunggu hari ni . Selain ana , ana yakin budak2 form 5 batch 2010 pun tak sabar . Hahaha . Nak tau bende ? Bace lagi . Hikhikhik .

Selasa, 26 April 2011

NOVESTA 1ST GIVEAWAY^^


Kali ni ana nak join contest nie plak . Hehehe . Tadi borink2 g la blogwalking . Last2 jumpa contest ni . Intai la dye punyer adiah . Woo . Best gak . 1st dapat 2 buah novel . 5 pemenang yang laen dapat sebijik novel . Okey la gak kan ? Kalau nak join gak , boleh la klik gambar kat atas . Ngee~

CONTEST GAMBOR PALING COOL

by mrs Amad .

Kepada sesiapa yang nak join skali , boleh la klik kat gamba mrs amad kat atas tu . Hari ni , saje boring2 terasa nak join gak . Hehehe . 

Ahad, 24 April 2011

Jalan jalan Hujung Minggu

Haaa... Jom jalan jalan . Hahahaha . Memandangkan hari nie hujung minggu , ramai yang cuti kan ? So ana n family ana ambil la kesempatan ni tuk pergi ber'rehlah' . Bukan jauh pun , dekat je . Dekat ngan rumah aje . Buat ape pergi jauh jauh untuk berkelah kalau mende tu boleh membazirkan . Betul tak? Contoh nye , kalau pergi berkelah jauh jauh , ambil masa tuk perjalan satu , dah bazirkan masa . Bukan kah masa itu emas ? So tak boleh la bazir bazir . Lepas tu , kalau nak pergi jauh jauh tu mesti la kene naek kete kan ? Dah minyak plak abes , kene isi . Sekarang nie minyak mahal , bazir lagi . Hahaha . Kalau dekat ngan umah , boleh la jimat sume tu .

Sabtu, 23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !


Okey . Alkisah nya bermula di blog anismelon . Ana tengok ada la artikel tentang 'Ben Ashaari Cari Blog' , so ana pun tak mau ketinggalan la . Hehehe . Nak join jugak . Yela , nak tambah follower memandangkan follower ana x sampai 100 pun . Hehehe . Kalau ade sapa2 yang lain nak join boleh la klik ' BEN ASHAARI CARI BLOG LAH ! '

Jumaat, 22 April 2011

1 Contest Anis:Pic Percutian


Tengok pic kat atas pun dah tau , kan ? Haa . Kali ni ana nak cuba join peraduan nie . Kalau ada sape sape yang berminat boleh la join kat SINI .

Khamis, 21 April 2011

Jom Makan !!!

Wah . Dalam 2 , 3 hari ni memang kenyang la perut ana . Hehehe . Nak taw kenapa ? Hehehe . Semalam dah makan durian , hari ni makan ayam goreng pulak . Hahaha . Da tak pegi la KFC . Baik beli ayam goreng segera kat pasaraya je . Lepas tu goreng aje kat rumah . Lagi baik . Jimat pun jimat . Lagipun boleh makan banyak banyak . Hehehe . "Betul , betul , betul" .-kata Ipin . Hehehe . Yela . Ipin kan penggemar ayam goreng . Hahaha . 

Tapi kan , ade satu je yang leceh kalau beli ayam goreng segera nie . Kene goreng sendiri la . Huhuhu . MALAS!!! . Ekeke . Makan pandai , tapi nak masak sendiri  MALAS!!! Huahuahuah . Tapi dah lapar sangat . Ape lagi , terpaksa lah . Hahaha . JOM GORENG!!!!



Dalam periuk nie ade ketulan kepak dan paha ayam yang sedang digoreng . Ngeh ngeh ngeh ~
Separuh dah masak . Tukar la pulak . Masukkan yang lain pulak . Hehehe . Goreng banyak banyak . Makan pun banyak banyak . Nanti cepat besar . Hahaha . Eah , CEPAT BESAR??? Hua!!! Tak ngat , ayam goreng ada banyak kolesterol ! Huh . Takpe takpe . Nanti ana pegi PLKN , jadi kecik balik . Hahaha . Dah la , cepat goreng . Biar cepat siap . Jangan sampai hangit . Hahaha .



Hah . Masukkan yang lain pulak . Hahaha . Tak sabar rasanya.
Yea yea . Dah masak !!! Hahaha . Ape lagi jom la makan . Hahaha . Makan dulu . Yang lain jangan meleleh air liur kat keyboard tu yea . Rosak nanti . Hahaha . Okey lah . Ana nak makan dulu . Layan . . . 


Waaa!!! Dah masak !!! Jom serang !!! 

Like Sikit ;)