Jom Tekan Menda Niey !!!

Selamat datang ke blog ana yang tak seberapa ini . Sila la baca entry entry yang ada . Kalau suka 'like' aje la . Dan , jangan lupa komen .Be my follower . Terima kasih . :P

sahabat bloggiey :)

Jumaat, 29 April 2011

One Litre of Tears , mesti tengok !

Ahh . Malam nie ana memang tak tidur ngat . Nampaknya skali lagi ana tewas ngan drama . Ni first time ana tewas nga drama jepun . By the way , ana rasa puas ngat . Coz dah lama ana tak menitiskan air mata coz tgok drama . Dis is a true statement . True plus true equal true . Not true plus false or false plus false , coz dat will bring to false (math modern) .

Khamis, 28 April 2011

Alhamdulillah , dapat juga akhirnya .

Akhirnya , hari yang ana nantikan sudah pun tiba . Memang da lama dah ana tunggu hari ni . Selain ana , ana yakin budak2 form 5 batch 2010 pun tak sabar . Hahaha . Nak tau bende ? Bace lagi . Hikhikhik .

Selasa, 26 April 2011

NOVESTA 1ST GIVEAWAY^^


Kali ni ana nak join contest nie plak . Hehehe . Tadi borink2 g la blogwalking . Last2 jumpa contest ni . Intai la dye punyer adiah . Woo . Best gak . 1st dapat 2 buah novel . 5 pemenang yang laen dapat sebijik novel . Okey la gak kan ? Kalau nak join gak , boleh la klik gambar kat atas . Ngee~

CONTEST GAMBOR PALING COOL

by mrs Amad .

Kepada sesiapa yang nak join skali , boleh la klik kat gamba mrs amad kat atas tu . Hari ni , saje boring2 terasa nak join gak . Hehehe . 

Ahad, 24 April 2011

Jalan jalan Hujung Minggu

Haaa... Jom jalan jalan . Hahahaha . Memandangkan hari nie hujung minggu , ramai yang cuti kan ? So ana n family ana ambil la kesempatan ni tuk pergi ber'rehlah' . Bukan jauh pun , dekat je . Dekat ngan rumah aje . Buat ape pergi jauh jauh untuk berkelah kalau mende tu boleh membazirkan . Betul tak? Contoh nye , kalau pergi berkelah jauh jauh , ambil masa tuk perjalan satu , dah bazirkan masa . Bukan kah masa itu emas ? So tak boleh la bazir bazir . Lepas tu , kalau nak pergi jauh jauh tu mesti la kene naek kete kan ? Dah minyak plak abes , kene isi . Sekarang nie minyak mahal , bazir lagi . Hahaha . Kalau dekat ngan umah , boleh la jimat sume tu .

Sabtu, 23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !


Okey . Alkisah nya bermula di blog anismelon . Ana tengok ada la artikel tentang 'Ben Ashaari Cari Blog' , so ana pun tak mau ketinggalan la . Hehehe . Nak join jugak . Yela , nak tambah follower memandangkan follower ana x sampai 100 pun . Hehehe . Kalau ade sapa2 yang lain nak join boleh la klik ' BEN ASHAARI CARI BLOG LAH ! '

Jumaat, 22 April 2011

1 Contest Anis:Pic Percutian


Tengok pic kat atas pun dah tau , kan ? Haa . Kali ni ana nak cuba join peraduan nie . Kalau ada sape sape yang berminat boleh la join kat SINI .

Khamis, 21 April 2011

Jom Makan !!!

Wah . Dalam 2 , 3 hari ni memang kenyang la perut ana . Hehehe . Nak taw kenapa ? Hehehe . Semalam dah makan durian , hari ni makan ayam goreng pulak . Hahaha . Da tak pegi la KFC . Baik beli ayam goreng segera kat pasaraya je . Lepas tu goreng aje kat rumah . Lagi baik . Jimat pun jimat . Lagipun boleh makan banyak banyak . Hehehe . "Betul , betul , betul" .-kata Ipin . Hehehe . Yela . Ipin kan penggemar ayam goreng . Hahaha . 

Tapi kan , ade satu je yang leceh kalau beli ayam goreng segera nie . Kene goreng sendiri la . Huhuhu . MALAS!!! . Ekeke . Makan pandai , tapi nak masak sendiri  MALAS!!! Huahuahuah . Tapi dah lapar sangat . Ape lagi , terpaksa lah . Hahaha . JOM GORENG!!!!



Dalam periuk nie ade ketulan kepak dan paha ayam yang sedang digoreng . Ngeh ngeh ngeh ~
Separuh dah masak . Tukar la pulak . Masukkan yang lain pulak . Hehehe . Goreng banyak banyak . Makan pun banyak banyak . Nanti cepat besar . Hahaha . Eah , CEPAT BESAR??? Hua!!! Tak ngat , ayam goreng ada banyak kolesterol ! Huh . Takpe takpe . Nanti ana pegi PLKN , jadi kecik balik . Hahaha . Dah la , cepat goreng . Biar cepat siap . Jangan sampai hangit . Hahaha .



Hah . Masukkan yang lain pulak . Hahaha . Tak sabar rasanya.
Yea yea . Dah masak !!! Hahaha . Ape lagi jom la makan . Hahaha . Makan dulu . Yang lain jangan meleleh air liur kat keyboard tu yea . Rosak nanti . Hahaha . Okey lah . Ana nak makan dulu . Layan . . . 


Waaa!!! Dah masak !!! Jom serang !!! 

Rabu, 20 April 2011

Durian O Durian

Bismillahirrahmanirrahim . Musim durian dah masuk nie . Hahaha . I like . Eah . Bukan ana aje yang like . Ana pasti semua penggemar durian pun mesti like , kan ? Hahaha .

Baru je beli . Ala . Maklum la kan , pantang jumpa durian . Asal nampak durian jer nak makan . Huh . Ape lagi . Makan la kalau dah meleleh ngat air liur tu . Hahaha . Tempoh hari , ana baru balik dari airport kat KB .    Masa on the way balik tu la nampak ade banyak buah durian kat tepi jalan . Fuh . Abang ana terliur da . Hahaha . Terus dberhentikan kete uh . Hahaha . Usha2 . Dapat 5 biji . Hahaha .

Hah . Tu . Kat bawah tu . Yang kuning2 tu , tu la durian . Hahaha . Takut ada yang tak kenal la . Hahaha .


Hahaha . Cuba tengok pic atas , yang ada mcam face tu . Hahaha . Tu biji durian yang dah licin dah , ana conteng ngan marker . Hahaha . Kiut tak ? Hahaha .


Ha... Pic kat atas nie lak cara ana makan durian . 2 ways

1) Makan ngan pulut yang akak ana buat . 
2) Makan gitu aje . 

Hahaha . Best . So apa lagi ? Makannn.... 
Eah , anda yang laen ? Takkan tengok saja . Jom la join skali . Nanti jangan cakap ana tak ajak pulak . Hahaha .

Edit blog sat, hehehe

Wah...gembiranya rasa hati ini . Hahaha . Apa taknya . Tadi ana korek blog Tutorial Untuk Blog , and . Ana dapat apa yang ana mahukan . Hahaha . Terima kasih ye tuan punyer blog tu . Macam macam ana dapat . Kepada bloggers yang laen , boleh la cuba . Oklah , selamat mencuba !!!

Selasa, 19 April 2011

A part of my live

Tadi ana bukak blog Tafakur Zikra . Ana check la post2 dye . Kemudian , mata ana tertarik kepada satu tajuk nie Laila..Jom couple! . Wah... Senyap seketika sambil membaca . Sambil membaca entry yang diiringi lagu latar yang sungguh menyentuh jiwa , ana teringat pada si 'dia' . 

Ahh... Memang, Laila sama macam dia . Tidak sperti teman teman wanita yang lain . Tudung nya tetap berjilbab labuh , bukan tudung moden . Pakaiannya sentiasa menutup aurat . Longgar . Kalau dilihat pada wanita lain . Adus ! Yang lain semua nya ketat . T-shirt berlengan pendek . Yang lain semua begitu senang bergaul dengan lelaki , tp dia  , sahkan bersemuka dengannya , berckap melalui telefon sahaja tidak boleh . Begitu dia menjaga hatinya daripada dimiliki orang lain . 

Teringat ana pada mesej nya . Satu mesej ana yang tidak sengaja sampai kepada dia . Dia hanya membalas mesej ana dengan nasihat . 
"Demi Allah , ana tidak akan membenarkan hati ana dari dimiliki oleh orang lain selain Allah , Rasulnya dan ibu bapa ana ."- satu mesej yang amat mengagumkan ana . 
Ya Allah , ana amat berterima kasih pada-Mu . Engkau  telah mengenalkan kepadaku seorang teman yang amat setia pada-Mu . Yang sentiasa mengingatkan ana pada-Mu . Walaupun ana tak bisa memilikinya , menjadikannya sebagai seorang teman juga amat ana hargai .

Isnin, 18 April 2011

Aku , Cinta & Kampus


Aku masih ingat kala itu, di saat aku begitu gembira dapat lepas jauh dari jangkauan kedua-dua ibu bapaku. Inilah kebebasan yang aku impikan selama ini. Atas maksud belajar, aku dilepaskan pergi berbekal iman senipis kertas dan ilmu agama setitis dakw at.  
Tanpa aku sedar, iman dan ilmu yang begitu rapuh bakal mengundang padah diriku yang masih belum bersedia menongkah arus lautan maksiat yang begitu deras di kampusku.
Namun itu tidak bererti pada ku. Apa yang penting aku dapat mengecap kebebasan yang aku inginkan selamanya. Saat aku mengecap kebebasan itu, aku rasakan inilah manisnya dunia.
Pakaianku sudah berubah dari berbaju kurung sopan kepada fesyen gadis moden bergaya walaupun aku terpaksa menampakkan aset diriku yang dikhususkan untuk suamiku.
Namun aku tidak kisah. Aku tidak mahu digelar gadis kampung yang kolot dengan mengenakan pakaian sopan tersebut. Aku sekarang berada di bandar, tiada siapa yang akan menghiraukan apa yang aku lakukan walaupun bertentangan dengan agama.
Pergaulanku semakin bebas. Kalau dulu di sekolah, aku masih ingat, pengaulanku begitu terjaga. Jangankan hendak bercakap dengan lelaki, berjumpa pun aku sudah lari kerana malu. Jangankan hendak bersentuhan, jika aku ditenung lelaki pun aku sudah melenting kemarahan.
Namun kini keadaan sudah berbeza, aku tidak mampu membawa prinsip itu di kota besar ini. Lagi pula hati halus ini begitu ingin disayangi oleh insan bergelar lelaki. Terus aku biarkan sahaja keinginan kekasihku melakukan apa sahaja padaku.Apa yang pasti, pada saat itu aku begitu cinta dan sayang padanya.
Saat itu aku lupa pada penat lelah ayah yang membanting tulang berpeluh keringat berkerja menampung pelajaranku di sini. Aku sudah lupa pada jasa ibu yang menyabung nyawa melahirkan aku. Ya Allah, pasti luluh hancur hati ibu bapaku melihat apa yang aku lakukan saat ini.
Hari berganti hari, bulan berganti bulan. Tahun berganti tahun. Kini aku sudah berada di tahun akhir pengajianku di kampus. Hari makin hari aku rasa bosan dengan kehidupan di sini, serabut dan bercelaru. Aku tidak tahu kenapa. Apa sahaja yang aku lakukan serba tidak kena. Aku rasa kosong. Cukup kosong.
Aku melakukan apa sahaja untuk memenuhkan kekosongan hatiku. Aku pergi ke pantai, shopping, karaoke, melancong, mendengar lagu, bersuka ria bersama teman dan apa sahaja cara untuk menghiburkan hati ku ini. Namun hari makin hari hati ku makin sengsara. Apabila aku ditanya tentang cinta. Aku melenting dan cukup marah.
Apa itu CINTA?
Aku sudah serik dengan cinta. Setelah segala keinginannya ku penuhi, dia telah pergi meninggalkan aku. Mencari adik-adik junior yang yang lebih segar untuk "diratah" seperti diriku.
Ya Allah, aku sangat menyesal atas perbuatanku. Ampunkanlah aku.
Mungkin ini adalah salah satu dari getusan hati kekesalan puluhan ribu gadis remaja yang hanyut dalam indah dan manisnya dunia. Mereka dibuai penuh asyik dengan hiburan, lelaki dan wang hanya untuk nikmat yang seketika. Hingga akhirnya mereka kecewa dipermainkan dunia dan oleh lelaki yang bertopengkan manusia.
Berapa ramai gadis yang jatuh di ribaan lelaki buaya darat atas janji manis yang palsu belaka sehingga gadis-gadis ini sanggup melakukan perbuatan yang sangat terkutuk di sisi agama hanya untuk menzahirkan cinta sejati mereka. Sedarlah saudari muslimatku. Seorang lelaki tidak akan memperisterikan seorang gadis yang telah dikecap madunya sebelum ikatan yang sah. Apatah lagi untuk menjadikan gadis "pakai buang" itu ibu pada bakal anak-anaknya nanti!!!
Duhai saudari muslimahku.
Aku tahu engkau telah menyesal atas tipu-daya dunia. Engkau tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Di mana perlu bermula untuk memperbaiki kekhilafan itu???
Wahai saudari muslimahku.
Walaupun seluruh dunia ini membencimu atas kesilapanmu dahulu. Namun percayalah engkau tidak bersendirian. Allah masih sentiasa bersamamu. Walaupun engkau datang bersama dosa sebesar bukit Uhud Allah tetap memaafkanmu. Hatta engkau datang bersama dosa selangit dan sebumi Allah tetap menantikanmu untuk memberikan keampunan sepenuh langit dan bumi. Percayalah, walau sebesar manapun dosamu dahulu Allah tetap akan mengampunkanmu.
Lupakah engkau pada cerita lelaki yang telah membunuh 100 orang manusia lantas dia bertaubat, terus Allah memasukkannya ke dalam syurga. Aku pasti dosamu tidaklah sebesar cerita lelaki di atas yang seperti yang termaktub dalam kitab hadis yang paling sahih (al-Bukhari).
Duhai saudariku,
Bertaubatlah dengan sepenuh hatimu. Hiasilah malammu dengan isak dan tangis memohon keampunan dari Rabbmu. Biarkan pipimu mengalirkan air mata taubat yang akan menjadi saksi di padang Mahsyar Allah nanti. Allah masih sayangkanmu wahai saudariku. Kerana itulah Allah yang maha Esa masih memberi denyut nadi untuk dirimu bernafas bagi memberi peluang untuk dirimu bertaubat.
Aku tahu engkau begitu menyesalkan dengan cinta masa lalumu yang penuh titik hitam. Dan pasti engkau risaukan tiada lelaki soleh yang akan memperisterikan dirimu.
Saudariku, percayalah masih ada lagi lelaki soleh di luar sana yang tidak akan kisah langsung dengan sejarah hitammu asalkan dirimu benar-benar bertaubat dan dapat menjadi isteri yang taat dan solehah padanya.
glitter-graphics.com
DUHAI SAUDARI SEISLAMKU, ISTIQAMAHLAH DALAM TAUBATMU, SABAR DAN JANGAN PUTUS ASA, KERANA PASTI ALLAH TELAH MENYEDIAKAN LELAKI YANG SOLEH BUAT MEMBIMBINGMU MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH...
glitter-graphics.com


p/s : jus kopi buy ILuvIslam

Sabtu, 16 April 2011

AF Malam Ini

Salam sejahtera ye semua . Kali ni ana nak kongsi sal Af9 mlam nie . Konsert yang ke2 . Hahaha . Kalau nak difikirkan la an , boring la tengok AF malam nie . Takde daya penarik langsung .

So , boring boring . Ana tinjau kat komen Fb , kat pages 1,000,000 peoples hate AKADEMI FANTASIA . Hahaha . Nak tergelak rasenya . Macam dah tertukar dah , hate ke like??? Nampak banyak gak pujian kat page tu . And , ada gak yang kutuk kutuk . Tapi ana rasa ramai yang kutuk la daripada puji tu . Hahaha . Siap marah marah lagi ngan sesetengah pelajar AF tu . Antaranya Erul . Hahaha . Teruk kena kutuk coz tukar lagu Cinta Untuk Nabila lam bahasa Jepun . Hakhakhakhak . Nera pun teruk gak kene komen . Hahaha . And ade lagi . Ni ana amek kat page tu . Aida nyanyi macam baru keluar jamban . Hahaha . Dye tulis kat situ hattan yang komen . Ntah la betul ke tak . Hahaha . Memang pecah perut ah bace kritikan pengkritik tak berlesen nie . Hahaha . Namun , ade gak la yang dpat pujian . Macam si Raqib tu . Presentation dye ok lah nampaknya daripada student laen n dapat bg kepuasan kpada pengkritik pengkritik kat page tu .

Macam biasa , dalam AF mesti ada jew kezutan demi kezutan . Lebih lebih lagi kalau diacarakan oleh Aznil . Hahaha . Kadang kadang , ana sendiri terleleh air mata . Huhuhu . Malu den nak ngaku eah . Hahaha . =P . Ok lah , malam nie  Aznil cakap ada pelajar yang maybe digugurkan . Bila Aznil cakap macam tu . Jenguk la balik kat page tadi . Hahahaha . Ada yang cakap . Suara calon pelajar AF yang nak digantikan ngan pelajar yang digugurkan tu 'lagi best daripada pelajar yang sedia ada ' . Hahaha .


Huh . Tak nak cakap panjang . Ana terus masuk kat bab 'sandiwara' plak . Huhuhu . Time tuk giliran penyingkiran . Pak Nil cakap , dye pun xnak lama2 . Dye terus tarik beg bawa kat pelajar yang kene reject . Hahaha . Tup tup sampai kat Eka . Hahaha . Maka puas hati la tu kpada mana mana penonton yang x suka kat Eka . Buat Eka , sabar jela yew . Takdir . Huhuhu .


Da abes .


Jap jap !!! Jangan berenti lagi . Hahaha . Macam mana ngan kezutan pasal pelajar yang nak digugurkan ? Ha... Buat malam nie dye x jalankan lagi . Hahaha . Hilang debar student yang laen . Hahaha . Ok lah . Baru abes . Hehehe . The End .

Maafkan ana , dirimu sudah tidak diperlukan lagi

Maafkan ana . Ana x bisa . Kecederaan mu terlalu parah . Sukar tuk ana rawat dirimu . Huhuhu . Namun , ana ingin dirimu tahu yang ana tetap menyayangi dirimu . Memang begitu sukar untuk ana melupakan mu . Tapi , nampaknya ana terpaksa . Kerna dirimu juga yang terlalu murah . Tidak bisa menjaga diri sendiri . Ana hanya mampu menggunakan mu . Dan nampaknya , dirimu sudah tidak berguna lagi buat diri ana . Maafkan ana .

Baru seketika ana menggunakan dirimu . Nampaknya kamu sudah lemah . Tiada tenaga lagi . Baru 5 minit ana memicit micit badan mu . Kamu layu . Terbuai . Lenyap dalam hayalanmu sendiri . Bagaimana kamu ingin melayan diriku , seandainya dirimu sendiri sudah tidak menyedarkan diri . Huh . Sekiranya begitulah . Terpaksa lah ana 'merobek' dirimu yang sudah terbongkam layu .

Ku kuis tenagamu . Mencari SIMCard ku yang terselindung disebalik bateri yang terkandung didalam badan mu . Oh Iphone tiruan yang berasal dari China . Memang benar . Ada pepatah mengatakan 'belajarlah sampai ke negeri China' . Tapi , sekarang ana bukan nak belajar . Tapi nak menghubungi teman teman ana . Jadi ana perlu lah mencari pengganti dirimu . Biarlah bukan di negara China pun . Asalkan , penggantimu itu 'ori' .

Namun , ana masih lagi keliru . Bagaimanakah ana ingin mencari penggantimu . Sedangkan , poket ana ini sudah hampir kosong . Pastinya pengganti dirimu itu begitu mahal . Mungkin ana bisa mencari pengganti dirimu yang murah . Biarlah murah , asalkan bisa digunakan .

Walaupun dirimu sudah tidak berguna lagi untuk diri ana selepas ini . Akan ana simpan dirimu sebagai koleksi . Menjadi kenangan sepanjang kita bersama . Setiap hari , setiap malam . Dirimu tidak pernah berjauhan dari ana . (",)

Jumaat, 15 April 2011

Sedikit Masalah

Assalamualaikum .
Buat pembaca pembaca skalian . Ana ingin memohon maaf banyak banyak diatas semua masalah yang berlaku di dalam blog ini . Sekarang ini ana mengalami sedikit kesulitan untuk memadamkan 'background by the cutest blog on the block' . Dah macam macam cara yang ana lakukan . Namun ia masih lagi kekal .

Kepada mana mana blogger yang boleh membantu masalah ana . Ana harap kalian dapat menyelesaikan masalah ana . Tuliskan cadangan kalian pada ruang komen di bawah . Ana sangat berharap kalian semua boleh membantu .

Sekian , terima kasih .

Khamis, 14 April 2011

daLam semiNggu ini

Alahai...lama dah ana x tulis catatan lam blog nie . So, kali ni ana nak share skit ape yang berlaku kat ana lam masa terdekat nie . Huhuhu . Sebenarnya , hari Isnin bru nie , 11 April 2011 , ana bru jew naek flight kat Lapangan Terbang Kota Bharu , Kelantan turun kat KLIA . Kalau boleh nak terus turun kat Johor , sebab nak pegi rumah akak ana . Tapi , flight xde y terus dari KB ke Johor . So, kene singgah KLIA la... Naseb baek ade umah akak ana yang sorang lagi kat Sepang . Boleh singgah and jumpa ramai2 ngan family laen yang stay area KL tu . Lepas tu , pkul 7 pagi esok tu pulak bru nek flight ke Johor . Huhuhu . Letih gok rupanyer naek flight, ngatkan relax sket . Dah la naek flight tu , kene dgar taklimat dye dlu lam flight . Tapi ok la, coz dye bgtaw tuk keselamatan gok . Baek dengar daripada x . Klu x dengar , x taw lak tindakan kite kalau ada kecemasan . 


Sampai kat Johor nie , ana check lam FB ada berita bagitahu yang KPLSM da bleh check. Ae tu dah 12hb. Memang dah blh sepatutnyer . Tpi, entah knape tiba2 x boleh bkak . Dia jdi 'error' huhuhu .Geram!!! Da boring da duk nunggu . Tapi nak uat camner gak . Sabar je la . Duk sibuk2 layan kawan kat FB , tibe2 kawan cakap da boleh check dah . So , try la smula . Lastly , boleh gak . Segala penantian kian berakhir . Heehehehe . Malangnya , ana x dapat temuduga . Huhuhu . Tapi ana tak kesah pom coz ana x mau gak jd cikgu . Hahaha .

Dah , KPLSPM dah tak bleh . Tunggu tuk Matrikulasi ngan Asasi jela . Eah . Ada lgi la . PLKN !!! Hahaha . Lepas check KPLSPM tu , kawan ana ada cakap yang PLKN tuk kumpulan 2 dah boleh check . Waaa... exitednyer . Hehehe . Da lama tunggu . Kawan2 yang da pegi PLKN cakap best , kalau boleh nak pegi semula . Huhuhu . Kali nie giliran ana plak . So ana check la . Adesss... Dapat kem yang dekat jer . Kat Merang Suria Holiday Camp , Setiu . Huhuhu . Stakat yang ana tahu , kawan2 ana sume dapat kem yang jauh2 . Ana sorang je kat situ . Huh! Tapi nak buat macam mana . Dah takdir-Nya . 

Hari Isnin nie , insyaallah ana pulang ke Terengganu . Waa... Nak bersiap siap tuk PLKN . Hahaha . PLKN , I'M COME !!!

Isnin, 4 April 2011

KawaN2 Ku @ SkJabi 2005

Huh...sesaja puas2, wat video tentang kawan2 ana masa primary school. Dah lama tak jumpa dyorang sumer. Last jumpa pun, masa buat reunion tempoh hari. Tapi tak semua datang. Masing masing sibuk urusan masing masing. Kitorang buat kat KFC Jerteh je. Tak jauh pun. Yang penting bagi kitorang, sume leh jumpa. Huhuhu.

Bila dah jumpa kan. Memang susah sikit nak percaya sorang2 tu. Dah laen bonar. And, ade tue da tukar loghat dah..hahaha. Biasa la kan. Kalau dulu speak loghat Kelantan jew coz stay kat Besut. Besut nie majoriti speak loghat kelantan la. Tapi bila dah 5 tahun pergi sekolah kat jauh nun di Kuala Terengganu. Memang, orang yang x biasa ckap terengganu ni susah nak understand.. hahaha. Da kalau yang cakap loghat terengganu pekat tu masuk geng kelantan...hahaha. Memang habis kene goreng la... hahahaha. Nasib baik ana ni bleh masuk dua dua walaupun ade gak yang tak fham. Tak la kena sangat. Hehehe~

Eah, takpe la. Tak mboh tulis panjang panjang uh. Penat. Hehehe...So, tgok la dulu slide show nie. Free show ajew... Hehehe.  Ok lah, assalamualaikum.

No Idea

Dah lama la tak bukak blog nie. Huhuhu . Bukan ape, I've no idea .
MyEm0.ComNo idea to write . Nak tulis tu memang nak menulis. Tapi no idea. Takut pembaca bosan lak. Nak kemukakan isu pun, tak tahu nak pakai isu ape. Nothing! Kalau nak bincang sal isu Tsunami yang melanda Jepun pun, bende tu dah lapuk dah. Dah tak hot!!! dah. Hahaha. Nanti la. Kalau ana ada idea nak share ngan antum, antuma semua. Insya-Allah, ana akan post kat sini. Setakat tu dulu lah buat masa nie. Sekian terima kasih.
MyEm0.Com

Like Sikit ;)